• Header-kenniscentrum-1.jpg

« Prapa

Cilat janë efektet e plehrave organikë ose minerale në bimë?

Wat zijn de effecten van organische - Blog

Çdo bimë ka nevojë për pleh për t’u rritur. Plehu siguron bimën me lëndë ushqyese (NPK). Cili pleh është i përshtatshëm për kultivimin tuaj? Plehra organikë apo minerale? Në këtë artikull, ne do të diskutojmë ndryshimet midis këtyre plehrave dhe çfarë efektesh kanë ato. Në këtë mënyrë ju mund të bëni zgjedhjen e duhur.

Cili është ndryshimi midis plehrave organikë dhe atyre minerale?

Burimi i lëndëve ushqyese në pleh përcakton nëse ajo është organik apo mineral. A është burim perimesh apo shtazorë? Atëherë është pleh organik apo një substrat biologjik. Shembuj të kësaj janë ekstrakti i algave, plehu i krimbave ose miell peshku. Plehrat minerale burojnë nga mineralet në shkëmbinj. Ekzistojnë gjithashtu kombinime të plehrave organikë dhe mineral. Ne i quajmë këto plehra organo-minerale.

Kështu e përcaktoni plehun e duhur

Para së gjithash, duhet të përcaktoni qëllimin e kultivimit tuaj. A ju duket një rendiment i lartë apo cilësia e produktit përfundimtar më e rëndësishme? Plehrat organike përmirësojnë shijen e produkteve tuaja përfundimtare. Dhe plehrat mineral ofrojnë një rendiment më të lartë.

Efektet e plehrave organikë

Nëse përdorni plehra organikë, lëndët ushqyese jo vetëm që do të përthithen nga rrënjët, por edhe nga jeta e tokës. Kjo përbëhet nga të gjitha llojet e mikro-organizmave që janë të rëndësishëm për shëndetin e kultivimit tuaj dhe për krijimin e lëndëve ushqyese. Plehu organik mbështet jetën e tokës, duke e bërë atë më pjellore dhe më të ekuilibruar. Kjo kontribuon pozitivisht në shijen e produktit tuaj përfundimtar. BAC ju furnizon me plehrat organikë në vijim: Kokrrizat organike, Kokos, Gëlqere dhe Dhe vullkanik.

Efektet e plehrave minerale

Lëndët ushqyese në plehrat minerale thithen drejtpërdrejt nga rrënjët dhe kanë efektë më të shpejt, duke lejuar që bimët të rriten me një shpejtësi më të lartë dhe të kenë një rendiment më të lartë. Një avantazh shtesë i plehrave minerale është se ju mund të rregulloni lëndët ushqyese më lehtë.

BAC ka përbërë një numër recetash plehrash që përmbushin saktësisht nevojat e bimës. Kjo ju lejon të fekondoni në një mënyrë shumë të shënjestruar. Shembuj të plehrave tona minerale janë: Ushqyes për tokën dhe Ushqyes hidrologjik.

Parandaloni dëmtimin e rrënjës

Ne ju rekomandojmë që të përdorni stimulues biologjikë kur përdorni plehra mineral, pasi që plehrat minerale nuk kontribojnë në një jetë të shëndetshme të tokës. Ato përbëhen nga kripëra të ndryshme. Nëse këto kripëra grumbullohen rreth rrënjëve, atëhëre mund ta dëmtojnë rrënjën. Ju mund ta kundërshtoni këtë me stimuluesit BAC.

A keni ndonjë pyetje në lidhje me këtë artikull? Specialistët tanë me kënaqesi ju japin këshilla personale.

« Prapa

Scroll to top