• Header-kenniscentrum-1.jpg

Blog

Ushqim i ngurtë apo i lëngët bimor?

vaste-of-vloeibare-plantvoeding.jpg Ju dëshironi të kujdeseni sa më mirë për kultivimin tuaj. Por cila formë e ushqimit është më e mira për këtë: kokrrizat, pluhuri ose ushqimi i lëngshëm? Në këtë artikull rendisim avantazhet dhe ... Lexoni më shumë

Krenar për çertifikimet tona!

Trots op onze certificeringen - Blog BAC ka punuar shumë për të marrë disa çertifikime të rëndësishme. Pjesa dërmuese e ushqyesve tonë të bimëve tani kanë Markën e Cilësisë Vegan, etiketën Ecocert, Envirocann dhe EnvirOganic. ... Lexoni më shumë

A mund të stresohen bimët?

Kunnen planten stress.. - Blog Një bimë mund të përjetojë stres kur përballet me rrethana të vështira. Stresi tek bimët është një përgjigje biologjike për të luftuar situatat që ndikojnë negativisht në shëndetin e tyre. Ata ... Lexoni më shumë

Cilat janë efektet e plehrave organikë ose minerale në bimë?

Wat zijn de effecten van organische - Blog Çdo bimë ka nevojë për pleh për t’u rritur. Plehu siguron bimën me lëndë ushqyese (NPK). Cili pleh është i përshtatshëm për kultivimin tuaj? Plehra organikë apo minerale? Në këtë artikull, ne do ... Lexoni më shumë

Cili është efekti i HCO3?

Effect van HCO3 - Blog HCO3 qëndron për bikarbonat. Kjo substancë rrit vlerën e pH të substratit. Në këtë artikull do të diskutojmë efektin e bikarbonatit, kur është dhe nuk është i dëshirueshëm, dhe nga vjen substanca.... Lexoni më shumë

Çfarë është dobia e stimuluesve për bimët?

Wat is het nut van stimulatoren... - Blog Stimuluesit mbështesin kulturën tuaj gjatë fazave të ndryshme të rritjes. Mund t’i përdorni si shtesë e ushqimit bimor që tashmë i jepni. Stimuluesit përbëhen nga lëndë ushqyese dhe elementë të ... Lexoni më shumë

Cili është ndryshimi midis mungesës së hekurit dhe manganit?

Wat is het verschil - Blog Mungesa e hekurit dhe e manganit janë të vështira për tu dalluar. Të dy janë mikroelemente dhe mundësojnë procese të rëndësishme në kulturat tuaja. Në këtë artikull shpjegojmë dallimet midis ... Lexoni më shumë

Çfarë janë mikroelementët?

Sporenelementen - Blog Mikroelementët janë elemente në ushqimin e bimëve që sigurojnë rritjen dhe funksionimin e disa funksioneve të caktuara. Ato formojnë sistemin e enzimave që mundësojnë procesin thelbësore në ... Lexoni më shumë

Çfarë përfaqëson vlera e NPK-së?

NPK Waarde - Blog Si kultivues ju dëshironi të aplikoni sasinë e duhur të ushqyesve për bimët tuaja. Vlera e NPK-së mund t'ju ndihmojë për këtë. Zakonisht mund ta gjeni në paketimin e plehrave dhe kjo tregon se sa ... Lexoni më shumë

Këtë duhet ta dini për vlerën e brix

Brix Waarde - Blog Vlera e brix ka një rëndësi të madhe për kultivimin e frutave dhe perimeve. Ky është një tregues i shijes dhe cilësisë së produkteve përfundimtare dhe të shëndetshëm të kulturës tuaja. Në këtë ... Lexoni më shumë

Çfarë është një bimë nënë?

BAC-Online-moederplant.jpg Bima nënë është bima më e rëndësishme në kultivimin tuaj. Nga kjo bimë ju merrni prerjet me të cilat siguroni gjeneratën e ardhshme të bimëve. Prandaj, kujdesuni shumë mirë për bimën nënë. Në këtë... Lexoni më shumë

Si mund ta shoh nëse bima ime është e shëndetshme? 3 faktorë janë

BAC-Online-gezonde-plant.jpg Si kultivues ju natyrisht dëshironi të keni bimë të shëndetshme. Në këtë artikull, ne do t'ju tregojmë se cilët tre faktorë mund t'ju ndihmojnë të gjykoni nëse bima juaj është e shëndetshme. Ne ... Lexoni më shumë

Sa ujë kanë nevojë bimët e mia? 5 këshilla.

BAC-Online-planten-water-geven.jpg Sa ujë kanë nevojë bimët ndryshon për çdo lloj bime. Nuk ka asnjë sasi standarde. Këtu janë disa këshilla për t'ju ndihmuar të përcaktoni se sa ujë kanë nevojë bimët tuaja. Para së gjithash, ne do... Lexoni më shumë

Si mund të kem kultura më të shëndetshme?

BAC-Online-Hoe-zorg-ik-voor-een-weerbaar-gewas.jpg Si kultivues, dëshira juaj është që kulturat tuaja të jenë rezistente ndaj sëmundjeve dhe insekteve. Një nga mënyrat si mund ta bëni këtë është duke u kujdesur që toka të jetë e shëndetshme. Por ... Lexoni më shumë

Ushqyesit e rinj organikë të bimëve: Yucca dhe CalMag 2.0

blog-8-bac-online.jpg Është shumë e rëndësishme për ne që të zgjerojmë linjën organike të ushqyesve të bimëve. Ne jemi gjithmonë në kërkim të produkteve që optimizojnë në mënyrë organike rritjen e bimës. Si rrjedhojë, ... Lexoni më shumë

Lajme të mrekullueshme! Shumë produkte të BAC tashmë kanë markën tregtare Vegan

vegan-keurmerk-blog-bac.jpg Jemi shumë krenarë! Në fillim të janarit 2019, shumë prej produkteve të BAC u është akorduar marka tregtare Vegan. BAC është kompania e parë holandeze e ushqimit të bimëve që merr këtë ... Lexoni më shumë

Si të parandalohen dhe të zgjidhen mungesat e azotit?

stikstof-bij-gewassen-blog-bac.jpg Mungesat e azotit te bima juaj mund të identifikohen nga ndryshimi i ngjyrës së gjethes. Gjethet kthehen në jeshile të zbehur, pastaj jeshile në të verdhë dhe në fund të verdhë, pikë në të cilën ... Lexoni më shumë

Cili është dallimi mes kultivimit organik dhe ekologjik?

verschil-tussen-ecologisch-en-biologisch-teelt-blog-bac.jpg “Kultivimi organik” dhe “kultivimi ekologjik” në dukje nënkuptojnë të njëjtën gjë. Megjithatë, ndërmjet tyre ka dallime thelbësore. Lexoni këtë blog për të shtuar njohuritë tuaja rreth kultivimit ... Lexoni më shumë

Gjithçka që duhet të dini rreth dheut dhe fertilizimit të kopshtit tuaj me perime

alles-over-aarde-1-bac-online.jpg Nëse dëshironi që të keni një kopsht me perime, filloni të kontrolloni vetitë e dheut dhe metodat më të mira të fertilizimit. Lloji i fertilizuesit që ju nevojitet, ndërmjet të tjerave, varet nga ... Lexoni më shumë

Cilët faktorë ndikojnë në rritjen dhe lulëzimin e bimës?

groei-en-bloeifactoren-blog-bac.jpg Rritja e bimëve të shkëlqyera mund të jetë mjaft e vështirë, për shkak se ekzistojnë 6 faktorë që ndikojnë në rritjen dhe lulëzimin e prodhimit tuaj: ushqimi, furnizimi me ujë, intensiteti i ... Lexoni më shumë

Si të parandalohet dhe të kontrollohet kalbja e bazës së lules

blog-10-bac-online.jpg Njollat kafe te gjethet janë shenja që tregojnë kalbjen e bazës së lules, një problem shqetësues për shumë kultivues domatesh. Meqenëse sëmundja përhapet shpejt në kërcellin e bimës dhe te vetë ... Lexoni më shumë

Si të bëni shartesa?

hoe-maak-je-stekken-1-bac-online.jpg Çdo bimë që rritet në kopsht, serë ose brenda në shtëpi mund të riprodhohet. Avantazhi i rritjes së shartesave është se bimët e reja janë gjenetikisht identike me bimën mëmë dhe njëra-tjetrën. ... Lexoni më shumë

Mbirja nga fara

blog-9-bac-online.jpg Fillimi i mbarë, gjysma e punës. Përpara se të mbillni farat, kushtojini pak kohë optimizimit të kushteve të mbirjes.  Farat duhet të nxiten që të mbijnë. Disa mund të kërkojnë edhe trajtim ... Lexoni më shumë

Cila kërpudhë është e mirë dhe cila është e keqe?

schimmels-1-bac-online.jpg Do ta keni vënë re që ka shumë lloje kërpudhash. Disa i bëjnë mirë bimës dhe disa janë të dëmshme. Cila kërpudhë duhet të inkurajohet që të rritet dhe cila duhet të ndalohet në kopsht ose në serë?... Lexoni më shumë

Linja e produktit BAC e përshtatshme për rritjen e produkteve Ecocert

bac-ecocert.jpg Po rrisni produkte me certifikatë Ecocert dhe po kërkoni ushqyesit e lejuar për bimën? BAC, një specialist në ushqyesit organikë të bimëve, ka regjistruar një numër produktesh me organin e ... Lexoni më shumë

Çfarë janë farat hibride F1?

f1-hybride-zaden-bac-news.jpg Dëshironi të kultivoni bimë të mëdha me prodhimtari të lartë? Dhe nuk keni synim që të kultivoni farat e këtyre bimëve? Atëherë farat hibride F1 mund të jenë zgjidhja e duhur për ju. Në këtë blog ... Lexoni më shumë

Rëndësia e aciditetit optimal të dheut

zuurtgegraad-ph-plantenvoeding.jpg Aciditeti ose pH luan një rol të rëndësishëm në procesin e zhvillimit të bimës. pH ndikon në formën në të cilën ushqyesit janë të pranishëm te dheu dhe si rrjedhojë, disponueshmërinë e këtyre ... Lexoni më shumë

Çfarë duhet bërë kundër kalbjes së rrënjëve?

wortelrot-1-bac-online.jpg Vraga ngjyrë kafe, kërcej ngjyrë kafe, degë që kalben, rritje e penguar dhe erë e keqe: nëse bima juaj shfaq një nga këto simptoma, ajo mund të vuajë nga kalbja e rrënjëve.  Kalbja e rrënjëve ... Lexoni më shumë

Çfarë duhet bërë për problemet me gjethet?

bladproblemen-1-bac-online.jpg Kur bimët vuajnë nga problemet me gjethet, gjethet e tyre mund të fillojnë të bien, ato mund të bëhen me pika ose të thahen. Si mund ta parandaloni këtë dhe çfarë mund të bëni kur kjo ndodh? Në ... Lexoni më shumë

Çfarë është kultivimi vegan?

blog-3-bac-online.jpg Dëshironi të punoni kopshtin ose të rrisni prodhime pa përdorur produkte shtazore? Atëherë mënyra e duhur mund të jetë kultivimi vegan.  Kultivuesit veganë duhet të kenë parasysh që vetë dheu ... Lexoni më shumë

Shpjegimi i fotosintezës (përthithjes së karbonit)

Blog-Wat-is-fotosynthese.jpg Një bimë mund të kryejë procesin e fotosintezës në pjesët e saj të gjelbra me ndihmën e kloroplasteve. Qëllimi i fotosintezës është prodhimi i sheqerit (glukozës) dhe i oksigjenit (O2). Për të ... Lexoni më shumë

Avantazhet e „Mycorrhiza“

mycorrhiza Edhe pse kur mendoni për mykun ajo që keni parasysh është myku te buka apo te një portokall i prishur, mund të themi se ka lloje të ndryshme të tij. Dhe këtu do të flasim për llojet që jetojnë në ... Lexoni më shumë
Scroll to top