• Header-kenniscentrum-1.jpg

Blog

Ushqyesit e rinj organikë të bimëve: Yucca dhe CalMag 2.0

blog-8-bac-online.jpg16 Jan Është shumë e rëndësishme për ne që të zgjerojmë linjën organike të ushqyesve të bimëve. Ne jemi gjithmonë në kërkim të produkteve që optimizojnë në mënyrë organike rritjen e bimës. Si rrjedhojë, ... Lexoni më shumë

Lajme të mrekullueshme! Shumë produkte të BAC tashmë kanë markën tregtare Vegan

vegan-keurmerk-blog-bac.jpg12 Jan Jemi shumë krenarë! Në fillim të janarit 2019, shumë prej produkteve të BAC u është akorduar marka tregtare Vegan. BAC është kompania e parë holandeze e ushqimit të bimëve që merr këtë ... Lexoni më shumë

Si të parandalohen dhe të zgjidhen mungesat e azotit?

stikstof-bij-gewassen-blog-bac.jpg14 Dec Mungesat e azotit te bima juaj mund të identifikohen nga ndryshimi i ngjyrës së gjethes. Gjethet kthehen në jeshile të zbehur, pastaj jeshile në të verdhë dhe në fund të verdhë, pikë në të cilën ... Lexoni më shumë

Cili është dallimi mes kultivimit organik dhe ekologjik?

verschil-tussen-ecologisch-en-biologisch-teelt-blog-bac.jpg03 Dec “Kultivimi organik” dhe “kultivimi ekologjik” në dukje nënkuptojnë të njëjtën gjë. Megjithatë, ndërmjet tyre ka dallime thelbësore. Lexoni këtë blog për të shtuar njohuritë tuaja rreth kultivimit ... Lexoni më shumë

Gjithçka që duhet të dini rreth dheut dhe fertilizimit të kopshtit tuaj me perime

alles-over-aarde-1-bac-online.jpg12 Nov Nëse dëshironi që të keni një kopsht me perime, filloni të kontrolloni vetitë e dheut dhe metodat më të mira të fertilizimit. Lloji i fertilizuesit që ju nevojitet, ndërmjet të tjerave, varet nga ... Lexoni më shumë

Cilët faktorë ndikojnë në rritjen dhe lulëzimin e bimës?

groei-en-bloeifactoren-blog-bac.jpg05 Nov Rritja e bimëve të shkëlqyera mund të jetë mjaft e vështirë, për shkak se ekzistojnë 6 faktorë që ndikojnë në rritjen dhe lulëzimin e prodhimit tuaj: ushqimi, furnizimi me ujë, intensiteti i ... Lexoni më shumë

Si të parandalohet dhe të kontrollohet kalbja e bazës së lules

blog-10-bac-online.jpg09 Oct Njollat kafe te gjethet janë shenja që tregojnë kalbjen e bazës së lules, një problem shqetësues për shumë kultivues domatesh. Meqenëse sëmundja përhapet shpejt në kërcellin e bimës dhe te vetë ... Lexoni më shumë

Si të bëni shartesa?

hoe-maak-je-stekken-1-bac-online.jpg11 Sep Çdo bimë që rritet në kopsht, serë ose brenda në shtëpi mund të riprodhohet. Avantazhi i rritjes së shartesave është se bimët e reja janë gjenetikisht identike me bimën mëmë dhe njëra-tjetrën. ... Lexoni më shumë

Mbirja nga fara

blog-9-bac-online.jpg14 Aug Fillimi i mbarë, gjysma e punës. Përpara se të mbillni farat, kushtojini pak kohë optimizimit të kushteve të mbirjes.  Farat duhet të nxiten që të mbijnë. Disa mund të kërkojnë edhe trajtim ... Lexoni më shumë

Cila kërpudhë është e mirë dhe cila është e keqe?

schimmels-1-bac-online.jpg12 Jun Do ta keni vënë re që ka shumë lloje kërpudhash. Disa i bëjnë mirë bimës dhe disa janë të dëmshme. Cila kërpudhë duhet të inkurajohet që të rritet dhe cila duhet të ndalohet në kopsht ose në serë?... Lexoni më shumë

Linja e produktit BAC e përshtatshme për rritjen e produkteve Ecocert

bac-ecocert.jpg17 May Po rrisni produkte me certifikatë Ecocert dhe po kërkoni ushqyesit e lejuar për bimën? BAC, një specialist në ushqyesit organikë të bimëve, ka regjistruar një numër produktesh me organin e ... Lexoni më shumë

Çfarë janë farat hibride F1?

f1-hybride-zaden-bac-news.jpg08 May Dëshironi të kultivoni bimë të mëdha me prodhimtari të lartë? Dhe nuk keni synim që të kultivoni farat e këtyre bimëve? Atëherë farat hibride F1 mund të jenë zgjidhja e duhur për ju. Në këtë blog ... Lexoni më shumë

Rëndësia e aciditetit optimal të dheut

zuurtgegraad-ph-plantenvoeding.jpg18 Apr Aciditeti ose pH luan një rol të rëndësishëm në procesin e zhvillimit të bimës. pH ndikon në formën në të cilën ushqyesit janë të pranishëm te dheu dhe si rrjedhojë, disponueshmërinë e këtyre ... Lexoni më shumë

Çfarë duhet bërë kundër kalbjes së rrënjëve?

wortelrot-1-bac-online.jpg10 Apr Vraga ngjyrë kafe, kërcej ngjyrë kafe, degë që kalben, rritje e penguar dhe erë e keqe: nëse bima juaj shfaq një nga këto simptoma, ajo mund të vuajë nga kalbja e rrënjëve.  Kalbja e rrënjëve ... Lexoni më shumë

Çfarë duhet bërë për problemet me gjethet?

bladproblemen-1-bac-online.jpg13 Mar Kur bimët vuajnë nga problemet me gjethet, gjethet e tyre mund të fillojnë të bien, ato mund të bëhen me pika ose të thahen. Si mund ta parandaloni këtë dhe çfarë mund të bëni kur kjo ndodh? Në ... Lexoni më shumë

Çfarë është kultivimi vegan?

blog-3-bac-online.jpg10 Jan Dëshironi të punoni kopshtin ose të rrisni prodhime pa përdorur produkte shtazore? Atëherë mënyra e duhur mund të jetë kultivimi vegan.  Kultivuesit veganë duhet të kenë parasysh që vetë dheu ... Lexoni më shumë

Shpjegimi i fotosintezës (përthithjes së karbonit)

Blog-Wat-is-fotosynthese.jpg06 Dec Një bimë mund të kryejë procesin e fotosintezës në pjesët e saj të gjelbra me ndihmën e kloroplasteve. Qëllimi i fotosintezës është prodhimi i sheqerit (glukozës) dhe i oksigjenit (O2). Për të ... Lexoni më shumë

Avantazhet e „Mycorrhiza“

mycorrhiza06 Dec Edhe pse kur mendoni për mykun ajo që keni parasysh është myku te buka apo te një portokall i prishur, mund të themi se ka lloje të ndryshme të tij. Dhe këtu do të flasim për llojet që jetojnë në ... Lexoni më shumë
Scroll to top